Freelance SEO Specialist

Binnen 3 maanden meer conversie door SEO optimalisatie

Ik ben een allround freelance SEO specialist voor een breed scala aan opdrachtgevers. Ik richt me op alle facetten van zoekmachine optimalisatie, waaronder technische SEO, SEO content en Linkbuilding.

Bij veel projecten werk ik echter niet alleen. Ik heb een groot team van freelance SEO specialisten om mij heen verzameld die ingezet kunnen worden om jouw project te laten slagen. Alleen de beste specialisten worden geselecteerd op ieder vakgebied om als online marketing heroe aan de slag te gaan. Wij zijn online marketing heroes. Specialisten, vakidioten en online marketing strijders. Wij onderscheiden ons door de aandacht die we hebben per opdrachtgever. 

 • Een heldere aanpak
 • Korte lijnen
 • Proactief
 • Persoonlijk
 • Betrouwbaar

Een professionele samenwerking is ons uitgangspunt. Geen verassingen achteraf en duidelijke doelen voor de toekomst. Wij maken een nulmeting van de bestaande data en dat is ons vertrekpunt naar een betere online performance of opbouw van een merk. Wij als website optimalisatie specialisten werken resultaatgericht en met heldere doelstellingen. We zetten in op duurzame groei, wat we bereiken door het maken van de juiste keuzes, niet alles is relevant. Online Marketing Heroes heeft naast uitgebreide ervaring in SEO, ook veel expertise op het gebied van SEA, Social, Display, Video en CRO voor diverse opdrachtgevers. Ik ben dé schakel voor jou met een Freelance SEO Specialist bij jou in de buurt.

SEO SEA specialist

Bel mij vandaag

Waarmee ga ik jou als eerste helpen?

Online marketing

Meer verkeer naar je website? Hogere conversie uit hetzelfde aantal bezoekers? Inzetten van marketing automation of het adverteren op social media? Wij zorgen dat jouw online doelen worden behaald.

E-Commerce

Meer verkeer naar je webshop? Hogere conversie? Hogere order value? CLV verhogen? Feed Management? Advertising? Op basis van data zorgen we continu voor betere resultaten met online marketing.

Website development

Een nieuwe website laten maken? Of een deel van je website laten aanpassen? Een nieuw CMS? Technische aanpassingen? Geen probleem! Laten we jouw wensen snel bespreken.

SEO

Hoog in Google of zelfs op nummer 1 staan in de organische zoekresultaten door SEO optimalisatie. Zoekwoordenonderzoek, SEO Analyse, Sitespeed, Content, PR en linkbuilding. Wij zorgen voor hoge Google rankings voor meer organisch verkeer.

SEA

Bovenaan in Google door de inzet van Google ads en Google Shopping. Vergeet ook Microsoft Ads niet! Wij zetten alles voor je op. Search, Shopping, Remarketing, Display, Youtube, Feed Management en conversie tracking. Wij zorgen dat de online doelstellingen behaald worden.

Social media

Een hogere naamsbekendheid, meer verkeer en meer conversies met de inzet van social media advertising. Met social media adverteren bereiken we samen met jou de juiste doelgroepen en nieuwe klanten die passen bij jouw product of dienst. Klaar om viral te gaan?

Linkbuilding

Wij verhogen de autoriteit van jouw website door middel van linkbuilding op een zo natuurlijk mogelijke manier. Hoog in Google of zelfs op nummer 1 staan in de organische zoekresultaten door SEO optimalisatie en linkbuilding. Wij zorgen voor hoge Google rankings voor meer organisch verkeer.

Conversie optimalisatie

Meer conversies uit hetzelfde aantal bezoekers? Met behulp van conversie optimalisatie tools en de data die daaruit voort komt, zorgen wij voor het verhogen van de conversies. Wij staan klaar om je nieuwe A/B test op te zetten!

Concurrentieanalyse

Wie is je concurrentie en hoe zorg je ervoor dat jij een unieke propositie in de markt zet? Wij voeren een gedetailleerd concurrentieanalyse uit zodat wij samen met jou de bestaande markt kunnen gaan domineren. Ben jij er klaar voor om marktleider te worden?

Online marketing scan

Wil je meer resultaat uit je website of marketing kanalen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Laat ons een online marketing scan uitvoeren. Wij komen met heldere actiepunten geprioriteerd op basis van de moeilijkheidsgraad en impact.

Automatisering

Heb je nog steeds veel handwerk? Bespaar tijd en voorkom fouten. Wij automatiseren vele soorten handelingen door gebruik te maken van tools of wij programmeren zelf de oplossing tegen jouw website, google of ander platform aan.

Online marketing funnels

Laat online marketing funnels dag en nacht voor je werken, zodat jij alleen de hoogste kwaliteit leads hoeft op te pakken. Wij bouwen hoge kwaliteit sales en marketing funnels. Klaar voor het volgende niveau?

Online marketing dashboard

Meten is weten. Wij bouwen praktische online marketing dashboards. Altijd direct inzicht in je belangrijkste KPI's, metrics en online marketing kanalen. Laat nooit geen omzet meer onbenut. Wij bouwen dashboards in Google Data Studio, Tableau of Microsoft Power BI

E-mail marketing

Meer omzet uit je e-mail marketing halen? Wij zorgen voor een beter resultaat uit email marketing. Of het nou gaat om B2B, SaaS of E-commerce klanten. Wij bouwen de CRM mails, volledige met segmenten en personalisatie. Drip campaigns, automatische trigger mails of gewoon nieuwsbrieven. Wij laten geen omzet liggen.

Training & Coaching

Ben je opzoek naar online marketing training? Wij geven 1 op 1 online marketing training op locatie of digitaal, wat jij fijn vind. Heb je wat langer ondersteuning nodig, dan helpen wij je verder door middel van online marketing coaching. Wekelijks doen wij samen een check-in op je belangrijkste online marketing vraagstukken.

Freelance SEA specialisten

SEO Specialist freelance

Meer focus met een specialist

Ik ben al 15+ jaar werkzaam in SEO, freelance sinds 10. Door mijn ervaring zie ik vaak snel waar de verbeterpunten liggen op SEO in een website. Een Freelance SEO Specialist helpt je met on-point content en technische verbeteringen. Jouw SEO Specialist Freelancer maakt eerst een audit van jouw website. Op basis van de bevindingen schrijft hij een rapport met alles wat er gedaan moet worden om jouw online zichtbaarheid te optimaliseren. Hij toont je niet alleen de problemen, hij lost ze ook voor je op en legt uit hoe dat moet. Daarnaast ontvang je maandelijks een SEO rapport over de resultaten. 

Ons werk als SEO Specialist freelancer is heel divers. We werken samen met een plaatselijke MKB zoals een autogarage tot aan internationale webshops zoals Loopper. Elke niche brengt nieuwe vragen en perspectieven, en waar wij SEO leren aan het bedrijf, leren zij ons over hun product en diensten. Win-win als je het mij vraagt! 

Wat er gedaan moet worden verschilt per klant. Voor sommigen adviseren wij alleen over SEO, voor anderen implementeert een specialist een hele SEO strategie. Het hangt allemaal af van het probleem waar de klant mee zit en wat de doelen van hun website zijn. Dus, afhankelijk van de wensen van de klant, koppel ik de juiste SEO specialist met hen. Je krijgt volledig inzicht in de verbeteringen om meer bezoekers naar jouw website te krijgen! SEO is om verschillende redenen van grote waarde voor bedrijven. Veel optimalisatie stappen worden in eerste instantie uitgevoerd om de organische vindbaarheid te verbeteren, maar deze dragen vaak ook bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Denk aan:

 • Snelheid van de website; 
 • Toegankelijkheid;
 • Vergroten van de naamsbekendheid.

Opzoek naar een zoekmachine optimalisatie specialist? Neem vandaag nog contact met ons op!

SEO Expert Amsterdam

SEO Specialist ZZP

Hogere rankings door SEO

Het behalen van een beoogde ranking positie voor een relevant zoekwoord zorgt voor een consistente stroom van relevante bezoekers. Deze bezoekers zijn vaak al ver in de customer journey, waardoor het conversiepercentage hoog is. Wanneer de ranking positie behaald is, heeft het bedrijf hier nog jaren profijt van. Een SEO specialist ZZP weet exact wat er voor nodig is om dit doel te halen. 

 • Duurzame resultaten 
 • doordachte SEO strategie
 • Gezamenlijke visie en doel

Als ons werk klaar is, zal de website van onze klanten hoger ranken dan voorheen en dat zal zo blijven voor de komende jaren. Ze zullen in staat zijn om hun organische rang in zoekmachines te behouden, omdat wij ze alle tools en kennis hebben gegeven om hun website fris, schoon en vindbaar te houden. Lange termijn resultaten zijn het doel. Wij gebruiken geen ouderwetse trucs om snel te scoren, daar is Google te slim voor (geworden).

Ben je klaar voor veel meer organische bezoekers?

Werken met een ZZP SEO specialist heeft verschillende voordelen. Ten eerste ben je als ondernemer niet gebonden aan langlopende contracten, projecten worden voor een bepaalde periode afgesproken. Daarnaast is alles meetbaar. Extra bezoekers, verhoogde conversie, meer verkopen, dit alles is uitstekend te monitoren met behulp van de juiste tools. Je weet precies wat de return on investment is.

Een ander voordeel van het uitbesteden van SEO ZZP is dat je er zeker van kunt zijn dat het goed geregeld is en dat het voldoet aan de laatste ontwikkelingen binnen de zoekmachine. De wereld van SEO is ingewikkeld als je er niet genoeg vanaf weet.

Google heeft bepaalde richtlijnen opgesteld voor de ranking van websites in hun zoekmachine, als je je hier niet aan houdt kun je ‘gestraft’ worden en je plek verliezen. Helaas verandert Google hun algoritme VEEL. Wij kennen alle kneepjes van het vak en zijn up to date als het aankomt op dit steeds veranderende algoritme. Door een SEO Specialist ZZP in te huren, stuur je bij en weet je dat je alles uit je online potentie haalt.

Wil jij SEO uitbesteden aan een SEO specialist ZZP en ben je benieuwd wat en hoe het beter kan? Neem contact op en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Meer leads, orders & online omzet door SEO

Wij zorgen voor jouw online succes

Bel mij vandaag

Freelance SEO Consultant

Perfecte aansluiting op jouw project

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is nu een belangrijk onderdeel van elke online marketing strategie en ons team is daarin gespecialiseerd. Samen hebben we tientallen jaren aan ervaring, in ieder denkbare sector. Je kunt ervan uitgaan dat onze freelance SEO consultant je snel de juiste richting in stuurt.

Zie hieronder een kleine greep van de verschillende sectoren waarin een van onze SEO consultant freelance heeft gewerkt;

 • Reis Industrie; 
 • Nieuws en Media;
 • Catering en horeca;
 • Abonnement Diensten;
 • Relatiegeschenken (B2B); 
 • Banking;
 • Detailhandel;
 • Industrie en productie;
 • Telecom;
 • Zakelijke dienstverlening;
 • Lokale business.

om er maar een paar te noemen! Onze freelance SEO consultants wisselen veel tussen verschillende sectoren en leren graag over waarom jij harder online wilt groeien. Het maakt ons ook niet uit wat voor soort bedrijf jij hebt, zie hieronder een greep van de soort bedrijven waarmee wij nu samenwerken.

 • Grote organisaties;
 • Kleinere organisaties;
 • ZZP’ers;
 • Business to Business (B2B);
 • Non-profit;
 • E-commerce;
 • SaaS oplossingen.

SEO Specialist Freelancer

Je bespaart een hoop kosten

Het laatste voordeel van het inhuren van een SEO specialist freelancer zijn de kosten. Het zou zonde zijn als je er veel tijd, geld en moeite instopt terwijl je niet genoeg kennis hebt van SEO (en de laatste updates van Google). Laat een expert het voor je doen. Dit is in alle gevallen goedkoper. Bovendien blijkt uit onderzoek van Ahrefs.com dat online marketingbureaus veel meer rekenen voor hun SEO consultancy dan freelance SEO specialisten!!!

Hoe vergroot je organisch zoekverkeer? Huur een freelance SEO specialist in!

Google’s algoritme baseert de waarde van een website op meer dan 200 factoren. Deze 200 factoren zijn grofweg onder te verdelen in 3 onderdelen: technisch, content en autoriteit (ook wel bekend als On Page, Off Page en Technische SEO). Onze SEO specialisten houden al deze factoren nauwlettend in de gaten.

Google algoritmes zijn veranderlijk

Daarnaast is het SEO landschap constant in beweging. Google update zijn algoritme meer dan 500 keer per jaar. Dit betekent dat het belangrijk is om nauwlettend in de gaten te houden of de website aan optimalisatie toe is vanwege een nieuwe update.

Laat mij je overtuigen middels een kennismakingsgesprek. We bespreken kort jouw situatie en waar je interesses liggen. Wij hebben voor iedere situatie een antwoordt. 

Advies SEO Consultant

Ieder project heeft een op maat gemaakte aanpak nodig, echter zijn er handvaten die wij gebruiken om snel en effectief te starten. We beginnen vaak met een technische audit van de website om te controleren op eventuele problemen die de indexering van de inhoud van jouw site of de positie van jouw site in Google kunnen belemmeren. Vervolgens is een content audit nodig om te bepalen op welke aspecten jouw website qua content kan optimaliseren. Samen met marktonderzoek en een potentie analyse, creëren we een plan van aanpak met duidelijke actiepunten. Onderstaand voorbeeld hangt af van het pakket dat je afneemt.

Onderstaand is een mogelijk verloop van SEO consultant werkzaamheden;

Maand 1

 • Technische SEO audit van jouw website om eventuele problemen aan het licht te brengen die jouw website kunnen tegenhouden in de zoekmachines
 • Zoekwoorden analyse om zoektermen te bepalen waarop je zich zou moeten richten als onderdeel van jouw lopende SEO strategie
 • Benchmarking van de huidige verkeersniveaus door het bekijken van Google Analytics en Search Console gegevens
 • Backlink audit om de huidige status van jouw website te bepalen
 • Marktpotentie analyse

Maand 2

 • Concurrentieanalyse die kijkt naar hoe jouw rivaliserende bedrijven online presteren in termen van online verkeer en zoekresultaten, evenals het beoordelen van hun backlink profielen
 • Keyword en pagina URL mappings om te bepalen welke pagina’s op jouw site zich moeten richten op welke onderwerpen – en de suggestie van nieuwe pagina’s waar nodig
 • Het opzetten van keyword rank tracking om te monitoren hoe het SEO werk dat we implementeren helpt om jouw organische rankings in de belangrijkste markten te verbeteren
 • Het ontwerpen van een doorlopende SEO content strategie om onderwerpen te bepalen die moeten worden behandeld op de site, waarschijnlijk op een blog

Maand 3

 • Het beoordelen van offsite SEO en het opstellen van een doorlopende strategie om de aanwezigheid van jouw website natuurlijk online op te bouwen op een duurzame manier
 • Content audit die eerder gepubliceerde content bekijkt en de beste strategie bepaalt om deze content te gebruiken (verwijderen, redirecting, herschrijven, enzovoort)
 • Branded search audit om te kijken naar de huidige zoekvolumes voor merknamen en andere aanvullende zoektermen voor merknamen te ontdekken waarop we ons gemakkelijk kunnen richten.
Bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem ik graag de tijd om uit te vinden wat jou ideeën of zorgen zijn. Op basis hiervan koppel ik jou met de beste freelance SEO consultant voor deze klus.
 

Freelance SEO Diensten

 1. Als je ervoor kiest om een van ons in te huren om te helpen jouw websites online vindbaarheid te verbeteren, dan is hier een overzicht van de diensten waarmee we je graag helpen:
 • SEO strategie (meetbare doelen en duidelijke actiepunten)
 • On-site optimalisatie (technische SEO en content plan of optimalisatie)
 • Off-site optimalisatie (citaties, links, klant beoordelingen, Google My Business)
 • Voortdurende monitoring en tracking van zoekresultaten voor belangrijke onderwerpen
 • Backlink analyse
 • Core Web Vitals analyse en plan
 • Analyse van concurrenten en benchmarking
 • Voor een complete marketingstrategie bieden wij ook andere online marketing diensten aan.

Freelance SEO expert

Combineer SEO en SEA

De kans is groot dat als je geïnteresseerd bent om meer mensen naar je website te brengen via SEO, je misschien ook geïnteresseerd bent in de PPC diensten die wij aanbieden. Als dat het geval is, neem dan een kijkje op onze Freelance SEA specialist pagina. PPC diensten kunnen zeer snel worden geleverd en brengt je vaak al binnen 7 dagen meer conversie. Waar je met een freelance SEO expert een lange termijn traject aan gaat, kan je met een SEA expert op korte termijn snel resultaat boeken. Ik raad normaal gesproken altijd aan om beiden in combinatie te gebruiken, omdat ze elkaar goed aanvullen.

Onze SEO specialisten in Nederland

SEO Expert freelancer

FAQ

Het is normaal als je met veel vragen zit. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn voordat je een freelancer inhuurt voor jouw SEO inspanningen. Aan het eind van de dag is het jouw bedrijf (of jouw verantwoordelijk voor de marketing als je een werknemer bent!), dus je wilt ervoor zorgen dat je vertrouwen hebt in de mensen die werken om jouw bedrijf te helpen groeien.

Hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden opgesomd:

Hoeveel kost SEO?

Wij bieden 3 verschillende soorten pakketten aan als maandelijkse retainers, of er kan ook een offerte maken op basis van een project (wat werkt voor eenmalige verzoeken zoals een technische audit, of hulp bij een specifiek probleem op de site die de SEO inspanningen belemmeren). Maandelijkse retainers zijn beschikbaar voor verschillende soort bedrijven die allemaal het doel hebben om op lange termijn organische groei te bieden op een duurzame manier. De pakketten voor een freelance SEO expert zijn 

 • Basis (4 uur p.m.);
 • Pro (12 uur p.m.); 
 • Premium (24 uur p.m.)

Zit ik vast aan een lange termijncontract als ik met een Online Marketing Heroe werk?

Nee – wij geven de voorkeur aan flexibiliteit. Wij binden onze klanten niet vast aan een contract zoals bij een bureau vaak wel gebeurt. Je werkt met freelancers waarbij je een aantal uur per maand afspreekt, als er onverhoopt iets gebeurt, dan kun je de diensten voor de volgende maand afzeggen. Het meeste SEO werk kost wel enige tijd voordat de impact hiervan zichtbaar wordt, maar vertrouwen aan twee kanten werkt naar ons idee altijd het beste. 

Wanneer zal ik impact zien van SEO werkzaamheden?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden – hoewel het waar is dat de meeste SEO werkzaamheden tijd nodig hebben om resultaten te laten zien (enkele maanden, in sommige gevallen), zijn er andere werkzaamheden die een veel snellere impact kunnen hebben. Uiteindelijk hangt het echt af van het werk dat wordt uitgevoerd. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt met klanten die belangrijke pagina’s hadden “verborgen” voor Google, het oplossen van dit probleem ging snel en bracht daardoor direct meer bezoekers naar de website. Andere inhoudelijke verbeteringen kunnen maanden duren voor Google om te begrijpen, opnieuw te evalueren en een hogere ranking te geven. Het hangt van het project af, maar de meeste van onze klanten zien na 3 maanden veelbelovende resultaten.

Heb je ervaring met internationale SEO?

Ja, en samen met mij nog meer freelance SEO experts. Internationale SEO brengt ook veel andere aspecten om over na te denken binnen de strategie. Gebruik je bijvoorbeeld hetzelfde CMS voor alle websites? Heb je aan hreflang tagging gedacht? Internationale uitbreiding van jouw online strategie zijn mooie projecten om aan te werken. Wij helpen je daar graag bij.

Met welke CMS systemen heb je gewerkt?

 • WordPress;
 • Hubspot;
 • Joomla;
 • Woocommerce;
 • Drupal;
 • Wix;
 • Shopify;
 • Bigcommerce;
 • Magento;
 • Custom made websites (PHP / Laravel / en meer).

Koop je links – of bied je link building diensten aan?

Ook hier ligt dat aan het project. Uit een concurrentieanalyse en eigen linkprofiel analyse wordt duidelijk wat het gat is naar de topposities van de zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden. Op basis van deze analyses maken we een veilige strategie om het gat met de concurrenten op de topposities zo snel mogelijk te dichten. De kwaliteit en kwantiteit van links spelen hier beiden een rol in. Voor beiden kunnen onze Freelance SEO Experts jou van dienst zijn.er 

Wat onze klanten zeggen

"Dankzij Online Marketing Heroes groeien wij al 3 jaar achter elkaar 30%+ middels online marketing"
Berg Toys
Online markteer

Patrick Geijtenbeek Freelance SEO specialist

Online Marketing Bureau Google Ads

Online Marketing Heroes is officieel Google Partner. Het Google Partnerschap toont aan dat ons internet marketing bureau door Google is gekwalificeerd als partij met brede ervaring en expertise voor wat betreft Google Ads search, shopping, display (+remarketing) en video (Youtube). Het keurmerk geeft aan dat wij over de productkennis en specialisaties beschikken die essentieel zijn om jou en je onderneming te adviseren en te helpen om het maximale resultaat uit Google Ads te halen. Online marketing uitbesteden aan ons? Met deze certificering ben je verzekerd van de juiste keuze.

Scroll naar boven
Scroll naar top